Rejestracja i logowanie

Reprezentantka „Troczewskiego” w jury konkursu „Kuchnia Polska naMazowszu 2017”

Edukacja 21-11-2017 Autor: ez/ZSZ Nr 2 w Kutnie Foto: nadesłane
2

Emilia Durka, nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. A. Troczewskiego w Kutnie, jako członek jury uczestniczyła w IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu 2017”. Konkurs odbył się 17 listopada 2017 r. w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie.   

Powołanie nauczyciela „Troczewskiego” do zespołu jury było następstwem udziału młodzieży w eliminacjach do tego konkursu. Uczniowie pod kierunkiem Emilii Durki przygotowali wówczas pieczonego pstrąga faszerowanego świeżą natką pietruszki i czosnkiem podanego z sosem malinowym z wyraźnym powiewem imbiru oraz schab karkowy podany w towarzystwie sosu z rydzów i uzupełniony puree z topinamburu i korzenia pietruszki. Młodzieży nie udało się zakwalifikować do finału, natomiast wyróżniono Emilię Durkę poprzez zaproszenie do jury w finale konkursu. Udział w pracach zespołu jurorów stanowił duże wyróżnieniem dla reprezentantki „Troczewskiego” oraz umożliwił zdobycie nowego doświadczenia w gastronomii.

Komentarze
komentarze (2)
Dodaj komentarz

Brawo Durka

Brawo Emilka!

UWAGA - CISZA WYBORCZA!

Od piątku (19 października 2018r. godz. 00:00) do niedzieli (21 października 2018r. godz. 21:00) trwa cisza wyborcza. W trakcie ciszy wyborczej niedozwolone jest nakłanianie do głosowania na konkretnego kandydata w komentarzach, mediach społecznościowych i artykułach. Publikowanie ulotek, plakatów i sondaży. Prosimy uszanować ciszę wyborczą na KCI. Łamanie ciszy wiąże się ze sporą karą grzywny dla autora komentarza. My dostajemy zgłoszenia, potem musimy te komentarze kasować (a nikomu się nie chce), więc życzymy miłego odpoczynku w weekend. :)

dodaj komentarz
Czytaj także