Rejestracja i logowanie

O bezpieczeństwie zdrowotnym żywności i żywienia w „Troczewskim”

Edukacja 25-01-2018 Autor: ez/ZSZ Nr 2 Foto: nadesłane
1

Uczniowie klasy VII Katolickiej Szkoły Podstawowej uczestniczyli w Warsztatach bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i żywienia w Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. A. Troczewskiego w Kutnie. Uczestnicy spotkania zostali zapoznani z ideą żywienia według nowej piramidy żywienia i aktywności fizycznej oraz warunkami przygotowania bezpiecznej żywności.

Z dużym zaangażowaniem przygotowywali smoothies z gruszek, pomarańczy i szpinaku, świeżo wyciskany sok z marchwi i jabłek oraz jogurt naturalny wzbogacony dodatkiem owoców i produktów pełnoziarnistych. U progu wyboru kolejnego etapu kształcenia siódmoklasiści zwiedzili szkołę oraz zostali poinformowani o kierunkach kształcenia w „Troczewskim”. Spotkanie przygotowane i prowadzone przez nauczyciela przedmiotów zawodowych Elżbietę Olejniczak rozpoczęło cykl warsztatów dla gimnazjalistów promujących zagadnienia związane z żywnością i żywieniem.

Komentarze
komentarze (1)
Dodaj komentarz

Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 - PRZYJAZNA SZKOŁA

dodaj komentarz
Czytaj także