Rejestracja i logowanie

[WIDEO] Noc w Muzeum: poznamy kulinarne (r)ewolucje

Kultura 08-05-2019 Autor: ez.
0
[WIDEO] Noc w Muzeum: poznamy kulinarne (r)ewolucje

„Kulinarne [r]ewolucje. Wettinowie od kuchni". Pod tym hasłem kryje się cykl wykładów poświęconych dawnej sztuce przygotowywania potraw i czasom saskim.

Po intelektualnej uczcie Muzeum Regionalne w Kutnie zaprosi Państwa do degustacji dań wprost z królewskiej kuchni. Prelegentami będą dr hab. Jarosław Dumanowski, prof. UMK, Wydział Nauk Historycznych UMK w Toruniu. Dzięki nim dowiemy się o „Królewskim barszczu i szczupaku po polsku. Kuchnia w czasach saskich". Z kolei dr hab. Agnieszka Wieczorek z Wydziału Nauk Historycznych UMK w Toruniu poprowadzi prelekcję pod nazwą „Przez Kutno do Drezna. O podróżach króla Augusta III". Następnym punktem programu będzie wykład „Dla smaku i krzepy. Pierniczki i inne rarytasy z czasów saskich” poprowadzony przez dr Aleksandrę Kleśta-Nawrocką z Muzeum Toruńskiego Piernika.

Te wszystkie atrakcje składają się na „Noc w Muzeum”, która startuje 17 maja o godz. 16:00.

komentarze (0)
Dodaj komentarz
dodaj komentarz
Średnio co 2-3 tygodnie ktoś z forum jest zgłaszany na policję, wykrywa się ponad 80% przypadków! Większość piszących zostaje ukarana...
Czytaj także