Celem festiwalu jest zapoznanie uczniów i nauczycieli z najnowocześniejszymi trendami kulinarnymi, przy wykorzystaniu produktów lokalnych, takich jak: ryby, mięso, nabiał, owoce i warzywa. Uczestnicy warsztatów będą pracować pod okiem najlepszych szefów kuchni, sommelierów i producentów win z Ameryki Północnej i Europy, a szczególnie Portugalii. Zadaniem uczniów będzie przygotowanie obiadów dla 80 osób przez dziesięć dni pod okiem innego szefa kuchni. Naszą szkołę reprezentować będzie Julia Bojdoł z kl. II TZ technik hotelarstwa razem z nauczycielem przedmiotów zawodowych - Moniką Gasik.
Oczekując na relacje i zdjęcia z festiwalu, życzymy wysokich lotów, wspaniałej atmosfery, dużo doświadczeń i portugalskiego słońca.
Przedstawiciele Troczewskiego na festiwalu kulinarnym w Portugalii
Opublikowano:
Autor: ow/Zespół Szkół nr 2 im. A. Troczewskiego w Kutnie
Przeczytaj również:
Kultura i EdukacjaMłodzież Troczewskiego nieustannie się rozwija i poszerza swoje horyzonty. Tym razem horyzont ten sięgnie aż po archipelag Azorów należący do Portugalii. Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. Antoniego Troczewskiego w Kutnie jako jedna z niewielu szkół w Europie i jedyna w Polsce został zakwalifikowany do udziału w prestiżowym festiwalu kulinarnym 10 FEST AZORES’17 w dniach 22 czerwca – 1 lipca 2017.
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
e-mail
hasło
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE