reklama

Warsztaty kulinarne w „Troczewskim”

Opublikowano:
Autor:

Warsztaty kulinarne w „Troczewskim” - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura i Edukacja17 maja w mury Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. Antoniego Troczewskiego zawitał Marcin Budynek, wieloletni szef kuchni Hotelu Warszawa w Augustowie oraz Hotelu Bryza w Juracie, juror wielu konkursów kulinarnych, założyciel oraz wiceprezes Klubu Szefów Kuchni.

Młodzież „Troczewskiego” wzięła udział w programie informacyjno – szkoleniowym z zakresu jakości mięsa wieprzowego, którego pomysłodawcą był Związek ,,Polskie Mięso”. Głównym celem projektu było przeprowadzenie instruktażu z zakresu obróbki technologicznej mięsa wieprzowego w formie prelekcji merytorycznej oraz formie praktycznej dla klas o profilu gastronomicznym.

Warsztaty zakończyły się degustacją przygotowanych przez młodzież potraw. Nad całym przedsięwzięciem czuwała Emilia Durka oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych: Anna Sujecka, Mariola Dębowska, Joanna Andrzejewska, Karina Karasińska-Pirowska i Leon Wieczorek.

Przygotowanie potraw obserwowali zarówno uczniowie szkoły, jak i 60 zaproszonych gimnazjalistów z Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2 oraz Gimnazjum w Strzelcach. Warsztaty przeprowadzone przez Marcina Budynka były dla młodzieży szansą na zdobycie nowego doświadczenia oraz możliwością poznania mistrza kulinarnego, który uświadomił im, iż ich zawód jest potrzebny i doceniany przez innych.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE