reklama

[WIDEO] Noc w Muzeum: poznamy kulinarne (r)ewolucje

Opublikowano:
Autor:

[WIDEO] Noc w Muzeum: poznamy kulinarne (r)ewolucje - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kultura i Edukacja„Kulinarne [r]ewolucje. Wettinowie od kuchni". Pod tym hasłem kryje się cykl wykładów poświęconych dawnej sztuce przygotowywania potraw i czasom saskim.

Po intelektualnej uczcie Muzeum Regionalne w Kutnie zaprosi Państwa do degustacji dań wprost z królewskiej kuchni. Prelegentami będą dr hab. Jarosław Dumanowski, prof. UMK, Wydział Nauk Historycznych UMK w Toruniu. Dzięki nim dowiemy się o „Królewskim barszczu i szczupaku po polsku. Kuchnia w czasach saskich". Z kolei dr hab. Agnieszka Wieczorek z Wydziału Nauk Historycznych UMK w Toruniu poprowadzi prelekcję pod nazwą „Przez Kutno do Drezna. O podróżach króla Augusta III". Następnym punktem programu będzie wykład „Dla smaku i krzepy. Pierniczki i inne rarytasy z czasów saskich” poprowadzony przez dr Aleksandrę Kleśta-Nawrocką z Muzeum Toruńskiego Piernika.

Te wszystkie atrakcje składają się na „Noc w Muzeum”, która startuje 17 maja o godz. 16:00.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE