Za lodziarnią stoi małżeństwo - energiczna para z dwójką małych dzieci, która od lat prowadzi firmę w branży produkcji spożywczej. O własnej lodziarni marzyli od dawna, ale poświęcili kilka lat na testowanie, poszukiwanie najlepszych składników i doskonalenie receptur.
Smaki lodów – nie tylko klasyki
Lody, które będzie można spróbować na miejscu, to efekt długiej pracy i pasji. Produkowane będą na miejscu, w małych partiach - wszystko po to, by zachować świeżość i pełnię smaku. Co ważne, w Wafelku całkowicie zrezygnowano z użycia gotowych baz, sztucznych barwników, aromatów czy past smakowych. Każda receptura jest autorskim pomysłem.
Kluczem do naprawdę dobrych lodów są przede wszystkim składniki. Właściciele stawiają na sprawdzonych dostawców, produkty sezonowe i lokalne. Smaki w witrynie mogą zaskakiwać. Wafelek i spółka planuje częstować gości nie tylko klasykami, jak prawdziwa czekolada, śmietanka, ale także intrygującymi połączeniami, które zostaną w pamięci na długo - olej z pestek dyni, fioletowy batat, ricotta z tymiankiem i wiele innych.
Spróbuj swoich sił i wymyśl recepturę
Właściciele są otwarci na pomysły mieszkańców i zapraszają do konkursu na najbardziej kreatywny smak lodów. Propozycje można zgłaszać pod postem konkursowym na Facebooku lub Instagramie lodziarni Wafelek i spółka. Na zwycięzcę czeka pudełko lodów i… satysfakcja, że jego smak znajdzie się w sprzedaży!
Otwarcie lodziarni już w najbliższy piątek o godzinie 16:00.
Gospodarze zapraszają wszystkich mieszkańców na darmową degustację lodów śmietankowych do wyczerpania zapasów. W witrynie nie zabraknie również niecodziennych smaków!