Wolność kompozycji – wycieraczki aluminiowe
Wycieraczki systemowe należą do najchętniej wybieranych przez właścicieli i zarządców lokali gastronomicznych, biur, instytucji, szkół, wspólnot mieszkaniowych oraz wszelkich obiektów charakteryzujących się sporym natężeniem ruchu. Ten model wycieraczek wyróżnia przede wszystkim ich uniwersalność – można je dowolnie komponować, dopasowując do warunków konkretnego budynku. Jest to możliwe dzięki różnorodnym wkładom służącym do wypełniania aluminiowych profili, z których zbudowane są wycieraczki systemowe. W jednej wycieraczce może się znaleźć jeden, dwa a nawet trzy rodzaje wypełnienia. Wkład szczotkowy zbierze większe zanieczyszczenia stałe, gumowy rozprawi się z płynnym i półpłynnym brudem, a tekstylny delikatnie doczyści pyły. Więcej porad dotyczących zastosowania wycieraczek aluminiowych (i nie tylko) w lokalu gastronomicznym znajdziesz na https://www.alumatex.pl/wycieraczki-do-restauracji/.
Czysty ogródek restauracyjny – wycieraczki stalowe
Najtrudniej jest zachować czystość restauracyjnego ogródka. Bardzo często jest on narażony nie tylko na kontakt z brudnym obuwiem gości, ale także na działanie czynników atmosferycznych. W takich okolicznościach sprawdzą się wyłącznie zaawansowane rozwiązania, przystosowane do radzenia sobie z intensywnymi zanieczyszczeniami. Wybierając najlepsze wycieraczki na taras lokalu gastronomicznego, zwróć uwagę na kratki stalowe. Mają one całe mnóstwo zastosowań, do których należy zbieranie poważnych zabrudzeń z obuwia. Wycieraczki metalowe mają postać kraty, która powstała na skutek wtłaczania jednych profili stalowych w drugie pod bardzo wysokim ciśnieniem, pod kątem prostym. Kratki mogą być dodatkowo wyposażone w drobne haczyki, które poradzą sobie nawet z tkwiącymi w podeszwach kamykami. Zanieczyszczenia przejdą przez kratkę umieszczoną na wejściu do ogródka, dzięki czemu podłoże będzie znacznie czystsze nawet przy kiepskiej pogodzie.
Nieskazitelna podłoga podczas opadów – wycieraczki gumowe
Największym wyzwaniem dla personelu sprzątającego restaurację jest zapewnienie czystej podłogi w trakcie opadów deszczu czy śniegu albo tuż po nich. Woda miesza się z brudem, tworząc błoto, które łatwo osadza się na kafelkach czy panelach, ale znacznie trudniej z nich schodzi. To dlatego jako podstawowe lub jako dodatkowe, warto zastosować gumowe wycieraczki o strukturze plastra miodu. Są one wyjątkowo skuteczne w zakresie usuwania z obuwia płynnych i półpłynnych zanieczyszczeń, a przy tym je same również łatwo jest umyć.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.