Bon appétit! Gotowali z mistrzem kuchni

Opublikowano:
Autor:

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wydarzenia W dniach 19-20 października w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne, w których uczestniczyli nauczyciele Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. A. Troczewskiego w Kutnie - Emilia Durka i Anna Sujecka.

Spotkanie prowadzone przez mistrza kulinarnego Marcina Budynka obejmowało część teoretyczną: informacje na temat hodowli kurczaka zagrodowego i nowoczesnej metody gotowania - sous vide oraz część praktyczną, czyli warsztaty kulinarne, w czasie których uczestnicy przygotowywali potrawy pod kierunkiem szefa kuchni.

Kolejny etap projektu to przeprowadzenie przez nauczycieli przedmiotów zawodowych dziesięciogodzinnego szkolenia, którego efektem będzie przygotowanie przez uczniów potraw - dania głównego i przystawki ciepłej lub zimnej - z wykorzystaniem wskazanych produktów. Oprócz smaku dania liczyć się będzie opis jego wykonania oraz wygląd. Zdjęcia i receptury najsmaczniejszych potraw zostaną przesłane do organizatora konkursu, który wybierze 10 najlepszych dań i zaprosi ich autorów do finału w grudniu 2017 roku.

Wizja nagród rzeczowych, a przede wszystkim kurs w Akademii Kulinarnej Marcina Budynka, niewątpliwie stanowią motywację dla uczniów „Troczewskiego”, którzy wielokrotnie udowodnili, że nie brak im umiejętności kulinarnych.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE