Nowy lokal gastronomiczny w Kutnie
Punktualnie o godz. 11.00 przy ul. Oporowskiej w Kutnie (przy wejściu do Carrefour'a) miało miejsce oficjalne otwarcie budki spod szyldu Piri Piri.Pierwszy lokal tej sieci powstał w Lublinie w 2014 roku. O tym, że pojawi się również w naszym mieście, donosiliśmy po raz pierwszy na KCI w zeszłym tygodniu. Zdania internautów na temat kolejnego punktu z kebabem były podzielone. Część mieszkańców uważa, że mamy już przesyt tego typu potrwa, choć wielu uważa otwarcie Piri Piri za miłą niespodziankę. Co oferuje sieć?
- Od samego początku wyróżnialiśmy się własnym, kraftowym mięsem kebabowym. Co oznacza mięso kraftowe? Ręcznie formowane, bez domieszek, bez wypełniaczy, z naszą autorską mieszanką przypraw. Przez te lata ciągle udoskonaliliśmy nasze przepisy na mięso, sosy oraz pieczywo. To jest prawdziwa sztuka! A co z naszymi wyjątkowymi sosami i dodatkami? U nas możesz skosztować różnorodnych, aromatycznych sosów, które idealnie komponują się z naszym mięsem kraftowym. W połączeniu z chrupiącymi warzywami i świeżymi ziołami, tworzą niezapomniane smakowe doznania – czytamy na stronie Piri Piri.
Przed budką przy ul. Oporowskiej ustawiła się dziś długo kolejna chętnych na skosztowanie nowego kebaba. Większość wyczekujących stanowiła młodzież. I nie stali tu na próżno. Pierwsze 15 osób otrzymało darmowy lawasz XL. Kolejkowicze załapali się także na poczęstunek — czekał na nich powitalny tort.
Co więcej, jak mówi w rozmowie z KCI właściciel lokalu, do końca dnia wszystkie dania będą sprzedawane za połowę ceny.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.