Oświadczenie piłkarzy MKS-u Kutno

Opublikowano:

Oświadczenie piłkarzy MKS-u Kutno - Zdjęcie główne

Wydarzenia Dzisiaj zawodnicy MKS Kutno zostali poinformowani o decyzji zarządu klubu odnośnie planowanych cięć wynagrodzenia za grę. Piłkarze "Miejskich" postanowili napisać oświadczenie odnośnie proponowanych cięć w klubie z Kościuszki 26.Nie zgadzają się na takie rozwiązanie i przypominają o letnich cięciach.- My niżej podpisani zawodnicy pierwszego zespołu MKS "Kutno" wyrażamy wielkie oburzenie i zdziwienie sposobem w jaki nas zawodników potraktował Zarząd klubu proponując kolejną obniżkę kontraktów o 20% - czytamy w komunikacie. - Chcemy przypomnieć, że już w czerwcu obniżono nasze kontrakty o 25-30%.

Piłkarze zacisnęli zęby i w pocie czoła przygotowywali się do rundy jesiennej, a podczas spotkań ligowych dawali z siebie wszystko, oczekując poważnego traktowania przez zarząd.

- Przyjęliśmy to z bólem, ale ze zrozumieniem i razem z trenerami zajęliśmy się ciężkimi treningami i udziałem z nie mniej ciężkich rozgrywkach III ligi. Wydaje nam się, że osiągnęliśmy wynik zasługujący na szacunek.

Zawodnicy nie chcą zostać źle odebrani w oczach kibiców poprzez takie zachowanie.

- Prosimy o zrozumienie w odbiorze tego oświadczenia. Nie stwarzamy sztucznych kłopotów i nie żądamy nie wiadomo jakich warunków od klubu.

Zależy im na zapewnieniu takiego samego wynagrodzenia jak dotychczas.

- Oczekujemy jedynie utrzymania poziomu kontaktów z jesieni 2013 r.