Salmonella w słodyczach z Kauflandu
Główny Inspektorat Sanitarny został poinformowany przez dystrybutora o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w dwóch partiach chałwy sprzedawanej w sklepach sieci Kaufland.
GIS ostrzega, że spożycie produktów wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Szczegóły dotyczące wycofanych słodyczy:
- KLC.Chałwa sezamowa wanilowo-kakaowa, 100 g; numer partii: 26.09/2K; data minimalnej trwałości: 25.03.2025
- KLC.Chałwa sezamowa smak waniliowy, 100 g; numer partii: 25.09/1K; data minimalnej trwałości: 25.03.2025
Producentem jest Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom.
- Producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu. Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie - czytamy w ostrzeżeniu wydanym przez GIS.
Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.
Info: GIS
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.