Światowy Dzień Kelnera

Opublikowano:
Autor:

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wydarzenia 25 marca obchodzimy Światowy Dzień Kelnera. Pasja z jaką zawód kelnera jest popularyzowany i celebrowany w wielu bardzo dobrych restauracjach w Polsce wymaga zwrócenia uwagi na ten trudny i mistyczny zawód, tak często niedoceniany. Praca kelnera to usługiwanie, sprawianie przyjemności wszystkim gościom, dzielenie się uśmiechem, gracją, elegancją i pasją, bo „usługiwanie to sztuka – a kelner to aktor”.Do obchodów Dnia Kelnera przyłączyła się także nasza szkoła. Uczniowie klas TZ kelner oraz żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w pokazie serwisu synchronicznego – zwanego musztrą kelnerską. Przyszłe kelnerki: Daria, Paulina, Michalina i Marzena z klasy II TZ kelner, zabrały widzów w podróż wokół stołu w rytmach cha cha.

Pokazowi kelnerskiemu towarzyszył pokaz barmański w wykonaniu Młodego Talentu Moniki Wróblewskiej z klasy III TZ technik hotelarstwa. Marika i Paulina przedstawiły dzielenie ananasa w obecności gości. Po fachowym obraniu i podziale wykonały owocowe koreczki. Wśród widowni został przeprowadzony mini konkurs z zakresu barmaństwa.

Paulina i Jakub z klasy IV TZ kelner przedstawili w humorystyczny sposób serwis wina i dań. Zwieńczeniem spotkania była degustacja koreczków i drinków bezalkoholowych. Dziękujemy wszystkim, którzy wspierali nas w czasie przygotowań do przedstawienia.

Szczególne podziękowania kierujemy w stronę pana Michała Szczepańskiego, za lekcje wychowania fizycznego w rytmie: WOLNY, WOLNY- SZYBKI, SZYBKI. Przygotowaniem obchodów zajęła się Ewa Żydowo.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE