reklama
reklama

Tak gotowały nasze babcie. Polskie tradycje pod Kutnem: "Poczułem się jak dziecko" [ZDJĘCIA]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Tak gotowały nasze babcie. Polskie tradycje pod Kutnem: "Poczułem się jak dziecko" [ZDJĘCIA] - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
12
zdjęć

reklama
Udostępnij na:
Facebook
WydarzeniaWyjątkowe wydarzenie z polską kulturą w roli głównej miało miejsce w weekend w jednej z podkutnowskich miejscowości. W jego trakcie wielu mogło z sentymentem wrócić do młodzieńczych lat.
reklama

Pod Kutnem kultywują polskie tradycje =

Ciasto drożdżowe ze śliwką węgierką, sernik na zwarzonym mleku, ciasto na maślance z owocami, staropolski jabłecznik z szarej renety ,babka gotowana, tradycyjny mannowiec z miodem zwany Michałkiem… Tych i wielu innych pysznych wypieków można było spróbować w sobotę (18 maja) we Wroczynach pod Kutnem. 

Przygotowano tutaj staropolskie ciasta i słodkie przysmaki z dawnych receptur babć i prababć.

reklama

Mieszkańcy pokazali, że chcą kultywować lokalne tradycje wśród najmłodszych pokoleń. Na degustację i opowieści o regionalnej kuchni zaprosili także m.in. Grzegorz Schreiber, marszałka Województwo Łódzkie

- Podczas spotkania z mieszkańcami Wroczyn w powiecie kutnowskim znów poczułem się jak dziecko, a to za sprawą zapachów i smaków, jak z kuchni mojej babci – mówi Grzegorz Schreiber.

reklama
WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama