Gala finałowa trzeciej już edycji odbyła się 3 grudnia 2015 roku w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie. Technika wykonania koktajlu oceniana była przez sędziów zgodnie ze standardami International Bartenders’ Association. Za notę degustacyjną odpowiadała specjalna komisja, która oceniała wygląd, zapach i smak kompozycji. Ocena przeprowadzana była w sposób jawny w stylu włoskim. Przy stole sędziowskim zasiedli reprezentanci McCafe, Costa Coffee, AmRest, MSBiS, SPB, MONIN oraz Hamilton Beach.
Monika godnie reprezentowała szkołę. Występ pod kątem technicznym był na bardzo wysokim poziomie. Słabiej wypadła konkurencja w blind teście. Wydarzenie to miało na celu kształcenie młodych adeptów sztuki barmańskiej i miksologii oraz kreowanie nowych, ciekawych rozwiązań w kategorii napojów mieszanych bezalkoholowych wśród młodzieży. W tym roku Ambasada Francji objęła konkurs Honorowym Patronatem co podniosło rangę wydarzenia.