TG.07 w TZ technik żywienia i usług gastronomicznych - Sporządzanie potraw i napojów– 100%
TG.02 w TZ technik technologii żywności - Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń – 100%
SPL.02 w TZ technik eksploatacji portów i terminali – Obsługa podróżnych w portach i terminalach - 90%
TG.12 w TZ technik hotelarstwa - Planowanie i realizacja usług w recepcji - 80%
Wyniki egzaminów świadczą o dobrej organizacji kształcenia zawodowego w „Troczewskim”. Wysoka zdawalność egzaminu jest dużym sukcesem zarówno uczniów, jak i nauczycieli, który został wypracowany w niełatwych warunkach nauki zdalnej. Dodać należy, że egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie jest egzaminem trudnym, a do jego pozytywnego zaliczenia wymagane jest 75%. Uczniowie technikum oprócz przedmiotów ogólnokształcących mają wiele przedmiotów zawodowych oraz praktyki, stąd też dobre przygotowanie się do egzaminów wymaga od nich znacznie większego nakładu pracy i czasu.
Uczniom „Troczewskiego” serdecznie gratulujemy!
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.