reklama

Kucharz/kucharka – jak napisać skuteczne ogłoszenie o pracę?

Opublikowano:
Autor:

Kucharz/kucharka – jak napisać skuteczne ogłoszenie o pracę? - Zdjęcie główne

Kucharz/kucharka – jak napisać skuteczne ogłoszenie o pracę?

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

LifestyleZadania kucharza w hotelu a zakres obowiązków szefa kuchni w restauracji mogą się od siebie znacząco różnić. Kucharz nie tylko odpowiada za przygotowywanie posiłków, ale również stanowi wizytówkę Twojego lokalu. Jeśli planujesz rekrutację nowego kucharza, przygotowaliśmy wskazówki, jak napisać ogłoszenie o pracę, które zachęci kucharzy do aplikowania na Twoją ofertę.

Co powinno zawierać ogłoszenie o pracy na stanowisko ,,Kucharz / Kucharka”?

Aby znaleźć odpowiedniego kandydata do pracy, nie zapomnij o żadnym z poniższych elementów:

  • opis firmy,
  • lokalizacja,
  • opis stanowiska pracy kucharza, wraz ze szczegółowym zakresem obowiązków szefa kuchni,
  • wymagania,
  • warunki finansowe,
  • rodzaj umowy.
 

Opis firmy, w której poszukiwany jest kucharz / kucharka

Zanim przejdziesz do zakresu obowiązków kucharza, w kilku zdaniach przedstaw swoją firmę:    

 

  • podaj staż swojej restauracji,
  • określ, w jakiej kuchni się specjalizuje,
  • umieść link do strony internetowej w celu zapoznania kandydatów z menu,
  • wspomnij o dotychczasowych osiągnięciach,
  • pamiętaj o podaniu lokalizacji.
 

Kucharz / kucharka –  opis stanowiska pracy

Zakres obowiązków kucharza – pomocna lista:

 

  •     przygotowywanie dań zgodnie z obowiązującymi standardami,
  •     kontrola jakości serwowanych posiłków,
  •     tworzenie nowych receptur,
  •     układanie karty dań,
  •     dbanie o wysokie standardy czystości i higieny, przestrzeganie zasad BHP oraz HACCP,
  •     prawidłowe magazynowanie żywności,
  •     zamawianie na bieżąco potrzebnych składników.
 

Wzór ogłoszenia na stanowisko kucharza i szczegółowy opis stanowiska znajdziesz na: poradydlafirm.pracuj.pl/kucharz-wzor-ogloszenia-o-prace/

 

Wymagania wobec kwalifikacji kucharza / kucharki

Ta sekcja pozwoli Ci na selekcję odpowiednich kandydatów. Zastanów się, czy wymagasz wykształcenia gastronomicznego i jak długi staż pracy jest niezbędny do Twoich potrzeb. Wspomnij też, czy oczekujesz referencji z poprzedniego miejsca pracy.  

 

Typowe wymagania na stanowisku ,,Kucharz”:

 

  •     gotowość do pracy w zespole,
  •     samodzielność,
  •     kreatywność w tworzeniu nowego menu,
  •     znajomość zasad HACCP,
  •     punktualność,  
  •     aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna,
  •     wykształcenie kierunkowe,
  •     dyspozycyjność w święta i weekendy.
 

Stanowisko Kucharza – oferujemy

Im szerszy zakres obowiązków kucharza, tym bardziej zasadne jest oczekiwanie atrakcyjnej wypłaty. Ale rolę odgrywają również benefity pozamaterialne. Do korzyści, które mogą zwrócić uwagę na Twoją ofertę należą:

 

  •     elastyczne godziny pracy, 
  •     praca w dobrze wyposażonej kuchni z nowoczesnymi sprzętami,
  •     możliwość szkoleń i rozwoju zawodowego,
  •     pakiet medyczny i ubezpieczenie grupowe,
  •     dofinansowanie do wyżywienia,
  •     łatwy dojazd lub zapewnione miejsce parkingowe.
Kandydaci szukają w ogłoszeniu także informacji o formie zatrudnienia i rodzaju umowy. Wynagrodzenie możesz podać w postaci stawki godzinowej, miesięcznej pensji albo widełek.

 

 

 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE