Reklama

Trzy kluczowe elementy wyposażenia dla gastronomii

Opublikowano: Ostatnia modyfikacja:
Autor:

Trzy kluczowe elementy wyposażenia dla gastronomii - Zdjęcie główne

Trzy kluczowe elementy wyposażenia dla gastronomii

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Lifestyle Wyposażenie gastronomii może być bardzo zróżnicowane lub skromne, ale niezależnie od tego powinno być porządne. Warto więc wybierać meble ze stali nierdzewnej i sprzęty kuchenne, które posłużą przez długi czas. W trudnych warunkach pracy (a takie panują w restauracyjnych kuchniach) ma to kluczowe znaczenie, ponieważ dzięki temu nie trzeba się będzie martwić, że nowy piec zepsuje się już po roku lub frytownica odmówi nagle posłuszeństwa.

  1. Dlaczego warto kupować meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej?
  2. Do czego służy taboret gazowy w restauracji?
  3. Frytownica, której obudowa jest bardzo trwała

Bardzo ważne jest również to, aby kupować meble gastronomiczne oraz sprzęty odpowiednie dla profilu działalności. W końcu inne wyposażenie sprawdzi się przy hotelowej kuchni, gdzie podawane jest bardzo ograniczone menu, inne w luksusowej restauracji, a jeszcze inne w barze szybkiej obsługi. Na szczęście obecnie wszystko to, co jest potrzebne w lokalach gastronomicznych, można kupić u jednego dostawcy. Poniżej znajdziesz informacje o trzech elementów wyposażenia, które powinny się znaleźć w większości tego typu obiektów.

Dlaczego warto kupować meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej?

Bez względu na skalę, w jakiej prowadzona jest działalność gastronomiczna, większość doświadczonych restauratorów stawia na meble nierdzewne. W tym przypadku można uzyskać duże możliwości techniczne, ale najważniejsza jest nieporównywalna z tradycyjnymi meblami wytrzymałość. Warto również wspomnieć o tym, że stal nierdzewna jest łatwa w czyszczeniu, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Nawet jeżeli coś się wyleje lub zabrudzi w inny sposób, to można będzie łatwo usunąć zabrudzenia z mebli gastronomicznych wykonanych ze wspomnianej stali. Duży wybór na stoły gastronomiczne oraz inne elementy wyposażenia, które odgrywają kluczową rolę w profesjonalnej gastronomii, oferuje sklep gastroprodukt.pl/meble-gastronomiczne. Znajdziesz tu między innymi stoły przyścienne (również takie, w których znajduje się wyjmowany pojemnik), szafki, zlewy, nadstawki, taborety oraz wózki kelnerskie i różnego rodzaju regały. Wybierając firmę rm gastro, zyskujesz pewność, że zamówione meble do gastronomii zostaną dostarczone w najszybszym możliwym terminie na terenie całej Polski.

Wszystkie produkty wyróżniają się dużą wytrzymałością na wysoką temperaturę oraz naturalne w restauracjach zużycie. W razie potrzeby doradca pomoże ci dopasować meble do twoich indywidualnych potrzeb. Jeżeli natomiast zastanawiasz się, jakie zastosowanie mają poszczególne modele dostępne w ofercie lub jaką funkcjonalność oferują, wszystkie informacje znajdziesz na wspomnianej stronie, gdzie każdy produkt został dokładnie opisany. Możesz też zobaczyć, jak dany mebel wygląda na zdjęciu i poznać jego specyfikację. Przy każdym produkcie w ofercie znajduje się termin realizacji, więc łatwo sprawdzisz, czy dany stół lub regał jest dostępny od ręki, czy trzeba będzie poczekać kilka dni na dostawę. Jedno jest pewne: wykonana ze stali nierdzewnej ubrudzona część stołu lub innego mebla umożliwi błyskawiczne czyszczenie.

Do czego służy taboret gazowy w restauracji?

Chociaż wiele osób nie wie, do czego służy profesjonalny taboret gazowy w restauracji, to można go nazwać jedną z kluczowych rzeczy w takich miejscach. Korzystają z niego zarówno początkujący, jak i doświadczeni kucharze i to niezależnie od tego, jakie dania serwowane są w restauracji. Sprzęt ten bardzo ułatwia przygotowywanie potraw, a jednocześnie działa na bardzo prostej zasadzie. W taborecie gazowym (który można zamówić na stronie gastroprodukt.pl/taboret-gazowy) stosowany jest palnik, który należy podpiąć do butli z gazem. Zwiększa to możliwości kuchni, bo można na przykład przygotować potrawę w garnku o bardzo dużym rozmiarze, który nie zmieściłby się na tradycyjnej kuchence. Jednocześnie sprzęt ma niewielkie wymiary, więc jeżeli w danym momencie nie będzie używany, to nie będzie zajmował wiele miejsca. Do tego jest prosty w obsłudze i ma bardzo szerokie zastosowania, dlatego warto go kupić nie tylko do dużych restauracji, ale również do firm cateringowych oraz różnego rodzaju obiektów gastronomicznych.

Frytownica, której obudowa jest bardzo trwała 

Wbrew temu, co może sugerować nazwa sprzętu typu frytownica Gastronomic, jej zastosowania w przemyśle spożywczym są dużo bardziej zróżnicowane. Najwyższej jakości frytownica służy do przygotowywania różnych dań, których wspólną cechą jest to, że są smażone na głębokim oleju. Dzięki temu można uzyskać przepyszne frytki, ale równie dobrze można we frytownicy przyrządzić ryby dla klientów restauracji. Kolejnym przykładem zastosowania takiego sprzętu jest smażenie pączków. Najważniejsze zalety frytownicy typu gastroprodukt.pl/frytownica-gastronomiczna to duża szybkość, z jaką można przygotować danie oraz wysoka wydajność. To sprawia, że w prawie każdym lokalu gastronomicznym można znaleźć frytownicę. Warto o tym pamiętać przy kompletowaniu wyposażenia do własnego obiektu, bo na pewno będzie się z niej często korzystało.

 

 

 

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE