reklama

Grupa Pini z sukcesami na Polagrze 2016

Opublikowano:
Autor:

Grupa Pini z sukcesami na Polagrze 2016 - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WydarzeniaFirma Pini może pochwalić się kolejnymi trofeami. Tym razem firma zdobyła jedne z najbardziej prestiżowych i cenionych nagród - Złote Medale Międzynarodowych Targów Poznańskich Polagra Food 2016.Grupa Pini podczas tegorocznych Targów zdobyła aż cztery Złote Medale MTP Polagra Food 2016 - za swoje cztery najlepsze produkty - karkówkę bez kości, oraz trzy wspaniałe szynki - z papryką, parmezanem i pieprzem, które są kontynuacją Szynki włoskiej Piero nagrodzonej w ubiegłym roku. - Wszystko to jest możliwe dzięki zastosowanej technologii, dzięki ludziom, którzy z pasją realizują te trudne zadania, ale przede wszystkim dzięki dobrym fundamentom, jakimi nazywam polską wieprzowinę, która ma swój charakterystyczny smak i strukturę i pochodzi od rodzimych hodowców żywca wieprzowego - mówi Halina Osińska, Dyrektor Generalny Pini Polonia.

- Przede wszystkim są to produkty bez dodatku wzmacniaczy smakowych, mają naturalny smak polskiej wieprzowiny - mówi Marian Duda, Dyrektor Generalny Pini Polska.

Grupa Pini składa się z trzech zakładów w Polsce - Pini Polonia, Pini Hamburger i Pini Polska. Wszystkie trzy zlokalizowane są w Kutnie w centrum Europy, a ich działalność w zakresie wieprzowiny prowadzona jest od roku 2010.

- Na Polagrze jesteśmy co roku i uważamy, że jest to nasz obowiązek, aby pojawiać się na takich targach. Jest to najważniejsze wydarzenie branży rolno-spożywczej w Polsce. Corocznie wystawiamy się z całą naszą produkcją, poddajemy się wnikliwej ocenie konkursowej i zdobywamy nagrody - informuje H. Osińska.

Mamy wspaniały zespół technologiczny w firmie, który zajmuje się odpowiednim przygotowaniem produktów, ale bez codziennego zaangażowania w realizację produkcji pana Piero Pini byłoby to niełatwe. Jest on motorem do innowacji i nowości. Z radością tworzy i rozwija tę produkcję na bazie polskiej wieprzowiny i zmierza do tego, aby wszystkie produkty były produkowane tylko z polskiego mięsa - jednogłośnie stwierdzają Halina Osińska i Marian Duda.

- Pracując na bazie surowca pochodzącego wyłącznie od polskich hodowców żywca wieprzowego, czynimy starania aby polscy producenci mogli produkować jak najwięcej świń w Polsce i rozwijać swoje hodowle – dodaje H. Osińska. Zapraszamy i zachęcamy do produkcji żywca wieprzowego w Polsce, który jest doceniany nie tylko w naszym kraju, ale również za granicą.

Kutnowska firma otrzymała również nagrodę Acanthus Aureus, która ma na celu nagradzanie najlepszych rozwiązań architektonicznych i graficznych, które sprzyjają bezpośredniej komunikacji z klientem i podkreślają pozytywny wizerunek firmy, wystawiającej swoją ofertę na poszczególnych targach. Statuetką Złotego Akanta nagradzane są stoiska najlepiej zaprojektowane i przygotowane do realizacji strategii marketingowej firmy podczas targów.

To wszystko świadczy o profesjonalizmie i konsekwencji w realizowaniu strategii handlu i dystrybucji. Dzięki temu zakład umacnia swoją pozycję na rynku krajowym i za granicą, tak aby marka Pini stała się najlepiej rozpoznawalną marką na rynku produktów mięsnych. Usytuowanie zakładu w centralnej Polsce zapewnia łatwą dostępność produktów wszystkim klientom, a zespół doświadczonych pracowników jest zawsze do dyspozycji.

Zapraszamy wszystkich konsumentów do spożywania naszej polskiej wieprzowiny, która jest źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, łatwo przyswajalnego żelaza i posiada witaminy z grupy B, a ponadto dostarcza dużo pozytywnej energii.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

logo