Cykl warsztatów został zainaugurowany 24 sierpnia w Zgierzu. Ich ideą jest łączenie tradycji z nowoczesnością.
- Myślę, że dzisiaj wszystkim uda się przygotować wspaniałe potrawy, życzę wszystkim sukcesów i nowych pomysłów - powiedział wicemarszałek Górczyński.
Podczas warsztatów można zdobyć nie tylko praktyczne umiejętności, ale również wiedzę dotyczącą zdrowego żywienia, tradycyjnej kuchni regionalnej oraz produktów ekologicznych z naszego województwa.
- W warsztatach kulinarnych udział biorą nasi uczniowie II klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz klasy III branżowej szkoły w zawodzie kucharz. Warszaty odbywają się przy współpracy i ogromnym zaangażowaniu Pani profesor Joanny Andrzejewskiej, pod kierownictwem Pani Julity Ryś - wyjaśniała dyrektor ZSZ nr 2, Joanna Zielińska.
Szefowa placówki przypomniała o bogatej hitorii i tradycji szkoły, której priorytetem jest kształcenie zawodowe. W tym roku uczennica "Troczewskiego", Marcelina Kowalczyk została finalistką centralnej olimpiady wiedzy i umiejętności rolniczych.
- Odnieśliśmy również ogromny sukces, jeśli chodzi o wyniki egazminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie. Bardzo dużo uczniów osiągnęło maksymalne noty. Jest to wynikiem ogromnej pracy uczniów, ale i zaangażowania naszych nauczycieli - podkreślała dyrektor.
Następne warsztaty odbędą się w Wieluniu (6 września), Skierniewicach (8 września), Sieradzu (13 września), Piotrkowie Trybunalskim (15 września) oraz w Łodzi (17 września).
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.