Reklama

Remont wejścia i szklany dach. Wkrótce ruszą prace w szpitalu

Opublikowano:
Autor:

Remont wejścia i szklany dach. Wkrótce ruszą prace w szpitalu - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wydarzenia Od poniedziałku rusza remont wejścia do Kutnowskiego Szpitala Samorządowego. W związku z tym dyrekcja placówki informuje o zmianie wejścia do budynku dla osób niepełnosprawnych.

- Informujemy, iż dla osób niepełnosprawnych wejście zlokalizowane jest z tyłu budynku od strony skrzydła pediatrycznego ( wejście H-1). Dla osób korzystających ze schodów nadal czynne będzie wejście główne. Prosimy o zwracanie uwagi na oznaczenia i kierowanie się zgodnie z nimi. Przepraszamy za utrudnienia – informuje pacjentów dyrekcja kutnowskiego szpitala.

O tej inwestycji pisaliśmy TUTAJ. Rozbiórka i budowa pochylni dla osób niepełnosprawnych wraz z remontem strefy wejścia do budynku 1D sprawić ma, że Kutnowski Szpital Samorządowy nabierze nowego blasku.

- Samorząd województwa łódzkiego przekazał w tym roku środki na inwestycje budowalne w kwocie ponad 4 mln zł, z myslą przede wszystkim o osobach niepełnosprawnych, niesamodzielnych. A wiemy, że kutnowski szpital przyjmuje ok. 14 tys. pacjentów, z czego 2 proc. stanowią pacjenci niepełnosprawni. Stąd ta inwestycja z Regionalnego Centrum Polityki Społecznej, Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, inwestycja w kwocie 480 tys, z czego 30 procent są to środki rządowe - mówił członek zarządu województwa łódzkiego, Robert Baryła.

- Dzisiaj jest piękny dzień, ponieważ jestem tuż przed podpisaniem umowy na dofinansowanie tego wejścia. Popatrzcie Państwo, jak ono dzisiaj, niezbyt korzystnie, delikatnie mówiąc, wygląda - rozpoczął prezes - Podjazd dla niepełnosprawnych powodował wywracanie się czasem wózków inwalidzkich i wypadanie pacjenta. Dzięki bardzo dużemu wsparciu ze strony starostwa, urzędu marszałkowskiego, nasz pomysł, nasz projekt, który był realizowany od ponad roku, zostanie zakończony. Ten dach będzie szklany, będzie ładny, wcale nie drogi, estetyczny. Będzie tak, jak szpital na to zasługuje - kontentował się A. Pietruszka.

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE