Reprezentantka „Troczewskiego” w jury konkursu „Kuchnia Polska na Mazowszu 2017”

Opublikowano:
Autor:

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wydarzenia Emilia Durka, nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. A. Troczewskiego w Kutnie, jako członek jury uczestniczyła w IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu 2017”. Konkurs odbył się 17 listopada 2017 r. w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie.

Powołanie nauczyciela „Troczewskiego” do zespołu jury było następstwem udziału młodzieży w eliminacjach do tego konkursu. Uczniowie pod kierunkiem Emilii Durki przygotowali wówczas pieczonego pstrąga faszerowanego świeżą natką pietruszki i czosnkiem podanego z sosem malinowym z wyraźnym powiewem imbiru oraz schab karkowy podany w towarzystwie sosu z rydzów i uzupełniony puree z topinamburu i korzenia pietruszki. Młodzieży nie udało się zakwalifikować do finału, natomiast wyróżniono Emilię Durkę poprzez zaproszenie do jury w finale konkursu. Udział w pracach zespołu jurorów stanowił duże wyróżnieniem dla reprezentantki „Troczewskiego” oraz umożliwił zdobycie nowego doświadczenia w gastronomii.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE