Powołanie nauczyciela „Troczewskiego” do zespołu jury było następstwem udziału młodzieży w eliminacjach do tego konkursu. Uczniowie pod kierunkiem Emilii Durki przygotowali wówczas pieczonego pstrąga faszerowanego świeżą natką pietruszki i czosnkiem podanego z sosem malinowym z wyraźnym powiewem imbiru oraz schab karkowy podany w towarzystwie sosu z rydzów i uzupełniony puree z topinamburu i korzenia pietruszki. Młodzieży nie udało się zakwalifikować do finału, natomiast wyróżniono Emilię Durkę poprzez zaproszenie do jury w finale konkursu. Udział w pracach zespołu jurorów stanowił duże wyróżnieniem dla reprezentantki „Troczewskiego” oraz umożliwił zdobycie nowego doświadczenia w gastronomii.
Reprezentantka „Troczewskiego” w jury konkursu „Kuchnia Polska na Mazowszu 2017”
Opublikowano:
Autor:
ez/ZSZ Nr 2 w Kutnie
Przeczytaj również:
Polecane artykuły:
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.