"Planujemy uruchomić kolejną nowoczesną linię"
Wczoraj facebookowy profil Invest in Kutno poinformował, że trwa budowa nowej inwestycji Vandemoortele Polska w Mieście Kutno
Invest in Kutno podaje, że na terenie zakładu Vandemoortele Polska w Kutnie trwa rozbudowa obiektu, która znacząco zwiększy możliwości produkcyjne firmy i umocni jej pozycję na rynku.
- Ta inwestycja to ważny krok zarówno dla rozwoju przedsiębiorstwa, jak i dla lokalnej gospodarki. O planach realizacji tej inwestycji informowaliśmy na naszym profilu w lipcu ubiegłego roku – przypomina Invest in Kutno.
- Cieszę się bardzo, ze zapowiadana przez Vandemoortele Polska rozbudowa weszła w fazę realizacji. Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe zakończenie tego dużego przedsięwzięcia - mówi Mariusz Sikora, Prezydent Miasta Kutno cytowany przez Invest in Kutno.
Facebookowy profil podkreśla, że rozbudowa obiektu i montaż nowej linii produkcyjnej to część strategicznego planu rozwoju firmy.
- Z pomocą Democo Poland rozbudowujemy nasz zakład o ponad 3000 metrów kwadratowych. Na tej powierzchni planujemy uruchomić kolejną nowoczesną linię produkcyjną. Smakołyki z tej linii trafią do naszych klientów w drugiej połowie tego roku – mówi Agnieszka Bernolak, Dyrektor ds. Personalnych.
Działają w Kutnie od prawie 10 lat
Vandemoortele to europejski lider w produkcji i sprzedaży wysokiej jakości żywności. Firma koncentruje swoje działania w sektorze piekarniczym B2B (mrożone produkty piekarnicze) oraz tłuszczach (margaryny).
Historia tej firmy sięga 1899 roku. Wtedy Constant Vandemoortele i jego syn Adhémar otwierają fabrykę w Izegem, Belgia. Obecnie jest to nadal fabryka Vandemoortele.
Pod koniec 2016 roku rozpoczęła się produkcja mrożonego pieczywa w nowym zakładzie Vandemoortele w Kutnie, wybudowanym na terenie Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej.
- Misją firmy jest dbanie o to, abyś zawsze delektował się doskonałym smakiem - w kuchni, przy stole i w podróży. Skupiamy się na osiągania sukcesu przez naszych klientów poprzez dostarczanie produktów i serwisu najwyższej jakości oraz wygodnych rozwiązań – komentują przedstawiciele Vandemoortele.
W 1997 roku Vandemoortele wycofało się z wcześniejszej działalności związanej z rafinacją oleju, butelkowaniem oleju oraz produkcją majonezu (z wyjątkiem marek belgijskich).
Od tego czasu Vandemoortele koncentruje się na trzech głównych kategoriach: produkty sojowe, tłuszcze i margaryny, oraz mrożone wyroby piekarnicze.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.