Uczniowie „Troczewskiego” w finale VII edycji projektu „Gotuj Lokalnie”

Opublikowano:
Autor:

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wydarzenia W miniony piątek uczniowie „Troczewskiego”: Daria Wesołowska z kl. III TZ technik żywienia i usług gastronomicznych i Łukasz Ciechomski z Branżowej Szkoły I Stopnia z oddziałami Zasadniczej Szkoły Zawodowej wzięli udział w finale konkursu kulinarnego „Gotuj lokalnie”, który odbył się w Centrum Techniki Kulinarnej DORMA w Warszawie.

W czasie finałowej rozgrywki młodzi kucharze przygotowali: przystawkę - bogactwo jarzyn, mięsiwa oraz wątróbki drobiowej, wypełniające kruche babeczki otoczone sosem na bazie jaja z wolnego chowu oraz danie główne, które stanowił faszerowany filet z kurczaka zagrodowego, podany z sosem grzybowym w towarzystwie flambirowanych kopytek z dyni.

Jury konkursu, w którym zasiedli wybitni kucharze: Marcin Budynek, Robert Sowa, Giancarlo Russo oraz prezes firmy „DROSED” S.A. docenili umiejętności kulinarne reprezentantów „Troczewskiego”, przyznając im wysokie czwarte miejsce wśród dziesięciu dwuosobowych drużyn.

Udział uczniów w konkursie to kolejna okazja doskonalenia zdobytych w szkole umiejętności, walki z czasem i ze stresem, ale też zdobycia dodatkowego doświadczenia w branży kulinarnej.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE