Reklama

Reklama

Uczniowie „Troczewskiego” z kolejnymi sukcesami. Pokazali swój talent kulinarny [ZDJĘCIA]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wydarzenia Uczniowie Zespołu Szkół nr 2 im. Antoniego Troczewskiego po raz kolejny pokazali swoje zdolności kulinarne. Tym razem wzięli udział w konkursie pod hasłem „Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego” w Piasecznie pod Warszawą.  

Reklama

Uczniowie „Troczewskiego” na kolejnym konkursie kulinarnym

W miniony piątek uczniowie III klasy BS kucharz - Ewelina Gontarek i Marcel Kanas - wzięli udział w konkursie pt. „Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego”. Organizatorem konkursu był Związek Polskie Mięso, a wykonawcą Akademia Kulinarna Marcina Budynka. 

Rywalizacja miała miejsce w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie pod Warszawą. Ewelina i Marcel, przygotowani przez nauczyciela przedmiotów zawodowych Emilię Durkę, wydali w sześciu powtórzeniach danie główne z wykorzystaniem mięsa wołowego i wieprzowego. 

Jury, które tworzyli wykwalifikowani kucharze z wieloletnim stażem i doświadczeniem, m.in. Marcin Budynek, Jarosław Walczyk, Wiesław Bober, Dariusz Struciński i Tean Quang Vinh, ocenili danie bardzo wysoko oraz udzielili wskazówek, które młodzi adepci sztuki kulinarnej wykorzystają w kolejnych konkursach. 

Z jednym z jurorów, Marcinem Budynkiem, młodzież „Troczewskiego” będzie mogła się spotkać już niedługo w czasie warsztatów kulinarnych w murach szkoły.

Info: ZS nr 2 im. A. Troczewskiego w Kutnie

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy