Uczniowie „Troczewskiego” na kolejnym konkursie kulinarnym
W miniony piątek uczniowie III klasy BS kucharz - Ewelina Gontarek i Marcel Kanas - wzięli udział w konkursie pt. „Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wieprzowego i Wołowego”. Organizatorem konkursu był Związek Polskie Mięso, a wykonawcą Akademia Kulinarna Marcina Budynka.
Rywalizacja miała miejsce w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie pod Warszawą. Ewelina i Marcel, przygotowani przez nauczyciela przedmiotów zawodowych Emilię Durkę, wydali w sześciu powtórzeniach danie główne z wykorzystaniem mięsa wołowego i wieprzowego.
Jury, które tworzyli wykwalifikowani kucharze z wieloletnim stażem i doświadczeniem, m.in. Marcin Budynek, Jarosław Walczyk, Wiesław Bober, Dariusz Struciński i Tean Quang Vinh, ocenili danie bardzo wysoko oraz udzielili wskazówek, które młodzi adepci sztuki kulinarnej wykorzystają w kolejnych konkursach.
Z jednym z jurorów, Marcinem Budynkiem, młodzież „Troczewskiego” będzie mogła się spotkać już niedługo w czasie warsztatów kulinarnych w murach szkoły.
Info: ZS nr 2 im. A. Troczewskiego w Kutnie
CZYTAJ TAKŻE: Miasto wraca z ciekawym programem. Skorzystają na nim niepełnosprawni mieszkańcy Kutna
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.