Otwarcie nowego obiektu GoodMills w Kutnie
W dzisiejszej uroczystości wzięli udział zagraniczni przedstawiciele Grupy GoodMills oraz jej właściciela – Raiffeisen Holding. Wśród gości znaleźli się m.in. Michael Höllerer – dyrektor zarządzający w Raiffeisen-Holding, Leonhard Gollegger – Prezes Zarządu Grupy GoodMills, Birgit Stöber – dyrektor wykonawcza oraz Kurt Miesenböck – dyrektor finansowy holdingu Leipnik-Lundenburger. Obecni byli także chociażby Piotr Piąstka – Prezes Zarządu GoodMills Polska Kutno Sp. z o.o. czy wiceprezydent Kutna, Jacek Boczkaja.
Po części oficjalnej i symbolicznym przecięciu wstęgi goście mieli okazję zwiedzić nowoczesny zakład i zobaczyć, jak wygląda proces produkcji mąki w XXI wieku.
GoodMills to producent m.in. popularnej Mąki Basia; firma ma w Polsce cztery zakłady o łącznej zdolności przemiałowej na poziomie ponad 600 tys. ton. Poza Kutnem są one zlokalizowane w Grodzisku Mazowieckim, Kamionce i Straduni.
Wszystkie wyposażone są w nowoczesny park maszynowy szwajcarskiej firmy Bühler – lidera rozwiązań technologicznych dla młynarstwa. W każdym funkcjonuje specjalistyczne laboratorium, w którym odbywa się weryfikacja wszystkich parametrów.
GoodMills Polska jest częścią międzynarodowego koncernu GoodMills Group, który jest największym producentem mąki w Europie.
Komentarze (0)