reklama

Robert Sowa gotuje dla kutnian

Opublikowano:
Autor:

Robert Sowa gotuje dla kutnian - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WydarzeniaPrzy scenie zlokalizowanych na Placu Piłsudskiego w Kutnie można spróbować dań serwowanych przez mistrza Roberta Sowę. Szef kuchni Hotelu Sobieski uchyla rąbka swych tajemnic, przygotowując dania z różą w roli głównej.

Robert Sowa, przygotowując specjały dla kutnian kierował się tym, z czego gród nad Ochnią słynie nie tylko w Polsce. - Dziś zapraszam państwa na gęś aromatyzowaną konfiturą z róży z czerwoną kapustą - mówił popularny kucharz - Drób z Kutna spotykam w kuchniach nawet za granicą. A ponieważ mamy dziś Święto Róży, zdecydowaliśmy się na takie właśnie danie. Konfitura z róży to smak mojego dzieciństwa, do dziś wspominam pączki przygotowywane przez moją mamę z tym właśnie nadzieniem.

Kutnianom dania Roberta Sowy przypadły do gustu. - Gęś z konfiturą jest bardzo smaczna. Warto chyba częściej je kupować i przyrządzać - mówią ci, którzy mieli okazję spróbować przygotowywanych przez niego potraw.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE