reklama

Smacznie, zdrowo i drobiowo - Adam Kozanecki gotuje z Exdrobem!

Opublikowano:
Autor:

Smacznie, zdrowo i drobiowo - Adam Kozanecki gotuje z Exdrobem! - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WydarzeniaCo roku do Kutna na Świeto Róży zapraszany jest jeden ze znanych w kraju szefów kuchni, aby gotować z Exdrobem. Tym razem wizytę w mieście róż złożył finalista programu Masterchef - Adam Kozanecki, który, jak się okazuje, jest naszym sąsiadem, ponieważ pochodzi z Uniejowa.

Podczas dzisiejszej edycji "Gotowania z Exdrobem" pierwsze skrzypce grał tradycyjnie drób - przyrządzono podudzia z kurcząt z porem, cebulką, imbirem i mlekiem kokosowym, indyka z serem w sosie brzoskwiniowym z rozmarynem i gęsie wątróbki z jabłkiemn i szałwią.

Charyzmatyczny kucharz przed publicznością czuje się jak ryba w wodzie i bardzo chętnie opowiadał widzom o swojej pasji, jaką jest gotowanie.

Okazuje się, że naszym sąsiadom za miedzą bardzo dobrze znane są umiejętności kulinarne wiceprezydenta Boczkai, ponieważ chef nieomieszkał go równiez i o to zapytać. Prezydent odparł skromnie, że to pytanie do jego żony.

Pomiędzy przyrządzaniem kolejnych dań czas zgromadzonej publiczności umilał Thomas Grotto - Włoch z pochodzenia, Polak z zamiłowania, który wykonuje najsłynniejsze przeboje prosto ze słonecznej Italii. Dziś ze sceny można było usłyszeć takie hity, jak: "Baila Morena" i "Accapulco", a także covery najsłynniejszego włoskiego hydraulika - Drupi'ego.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

logo