Turniej został przeprowadzony przez nauczycieli przedmiotów zawodowych z Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. Antoniego Troczewskiego w Kutnie (koordynatorem działań była Emilia Durka).
W skład jury weszli nie tylko przedstawiciele organu prowadzącego i nauczyciele przedmiotów zawodowych, ale również Mistrz kulinarny Daniel Jakubiec (właściciel Kulinarnej Szkoły by Daniel Jakubiec), Chef Kamil Kamorski (szef kuchni Sali Bankietowej Magnolia) oraz Chef Piotr Szarwas (kucharz z restauracji Rondo).
Sześcioro uczestników turnieju z Łodzi, Wielunia i Kutna świetnie poradziło sobie z testem teoretycznym i sprawdziło swoje umiejętności kulinarne, wykonując trzy porcje dania zasadniczego zgodnie z tematem konkursu.
Niekwestionowanymi zwycięzcami okazali się uczniowie szkoły goszczącej uczestników turnieju. Marcel Kanas i Ewelina Gontarek z „Troczewskiego” zajęli odpowiednio pierwsze i drugie miejsce, zaś na trzecim miejscu uplasował się uczeń Zespołu Szkół Nr 1 z Wielunia. Wszyscy uczestnicy rywalizacji otrzymali nagrody i dyplomy, podziękowania trafiły również do nauczycieli, pod kierunkiem których młodzież doskonaliła swoje umiejętności.
Uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. A. Troczewskiego w Kutnie rozpoczną teraz przygotowania do etapu ogólnopolskiego, w którym stawką jest zwolnienie z części teoretycznej egzaminu zawodowego.
Info: ZS nr 2 im. A. Troczewskiego w Kutnie
Komentarze (0)