Carving wywodzi się z Dalekiego Wschodu, gdzie znany jest już od co najmniej kilkuset lat. Od kilkunastu lat popularny jest też w Europie. Jest to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach, o czym mogą przekonać się uczestniczki kursu, które samodzielnie przygotowują zapierające dech w piersiach owocowe i warzywne dekoracje. Najczęściej tworzą motywy roślinne i zwierzęce oraz ozdobne dodatki. Dzięki zdobytym umiejętnościom uczestniczki warsztatów będą mogły zachwycić bliskich fantazyjnymi dekoracjami potraw i przekonać ich, że owoce i warzywa potrafią być prawdziwą ozdobą talerza nie tylko jako surówka.
Warsztaty carvingu dla słuchaczy UTW w „Troczewskim”
Opublikowano:
Autor:
ez/ZSZ Nr 2
Przeczytaj również:
Wydarzenia Od początku listopada w Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. A. Troczewskiego w Kutnie trwają warsztaty carvingu dla słuchaczy Uniwersytetu Trzeciego Wieku prowadzone przez Joannę Andrzejewską - nauczyciela przedmiotów zawodowych.
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.