reklama

Potrawy Świąt Wielkanocnych po kutnowsku

Opublikowano:
Autor:

Potrawy Świąt Wielkanocnych po kutnowsku  - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WydarzeniaDzisiaj w ZSZ nr 2 w Kutnie odbyło się uroczyste rozstrzygnięcie konkursu na potrawę regionalną Ziemi Kutnowskiej. Była to już czwarta edycja konkursu organizowanego przez Towarzystwo Przyjaciół Ziemi Kutnowskiej i zatytułowana „Potrawy Świąt Wielkanocnych”. Na konkurs wpłynęło 57 prac. Po nagrodzeniu laureatów konkursu nastąpiła degustacja nagrodzonych i wyróżnionych potraw.Wyniki konkursu w rozszerzeniu

Szkoły Podstawowe

I miejsce – Magdalena Szymczak z SP nr 9 (Biała kiełbasa w sosie chlebowym)
II miejsce – Karolina Torzyńska z SP w Szewcach Nadolnych (Jajka po wiejsku) oraz Ewa Cichocka z SP w Ostrowach (Jajka z pikantnym farszem)
III miejsce – Agata Sieńkowska z SP im Tadeusza Kościuszki w Kutnie (Klops prababci Stasi)
Wyróżnienia otrzymali: Aleksandra Gawrysiak z SP nr 6 w Kutnie (Wielkanocna babka drożdżowa), Izabela Ciesielska z SP w Śleszynie (Rolada z kaczki) i Katarzyna Jaroszewska z SP nr 9 w Kutnie (Wielkanocna zupa chrzanowa)

Gimnazja
I miejsce – Michał Borowski z Gimnazjum nr 1 w Kutnie (Wielkanocne drożdżowe kurczaki)
Wyróżnienie – Adrianna Tyjewska z Gimnazjum nr 2 w Kutnie (Mazurek orzechowo-kajmakowy)

Szkoły średnie
I miejsce – Agnieszka Bielicka z ZSZ nr 2 w Kutnie (Murzyn Wielkanocny)

Osoby dorosłe
I miejsce – Marlena Lewandowska z Żychlina (Comber marchewkowy)
Wyróżnienia – Róża Andrzejewska z Kutna (Schab w cieście) i Marcin Tomaszewski z Żychlina (Rolada z kurczaka z musem jabłkowo-chrzanowym)

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE